Snelle integratie en een actieve participatie van statushouders via "online blended NT2 onderwijs"

Als gemeente heeft u de taak uitkeringsgerechtigde statushouders te helpen sneller en beter te integreren en te participeren in de gemeenschap en hen dichterbij de arbeidsmarkt te brengen. Dat vergt veel van uw inzet en daadkracht. Statushouders dienen zich immers de basisprincipes van de Nederlandse samenleving eigen te maken, zoals die door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de Participatiewet zijn vastgelegd.

Een snelle integratie en meedoen begint met het leren van de Nederlandse taal. Kenniscentrum TAMA Alphen biedt als taalaanbieder/re-integratie dienstverlener via TamaOnline de mogelijkheid voor vluchtelingen (statushouders/inburgeraars) om al in de tijdelijke locaties te starten met het traject van inburgering. Het verblijf in deze tijdelijke locaties duurt niet zelden 6 tot 18 maanden. Deze periode is voor veel vluchtelingen voldoende om een belangrijk gedeelte van het inburgeringstraject te volgen. Daardoor plaatst u in uw gemeente statushouders die hierdoor sneller zullen integreren.

Ter nadere toelichting omschrijven wij u graag de methode van TamaOnline. Naast de reguliere online inburgeringscursussen worden ook de basisprincipes normen en waarden behandeld. Er wordt veelaandacht aan interactiviteit en dagelijkse praktijksituaties gegeven. De modules over de normen en waarde van de Nederlandse samenleving worden grotendeels vertaald in het Arabisch. Alle trajecten worden afgesloten met de participatieverklaring die elke statushouder dient te ondertekenen

Wij bieden u kant-en-klare oplossingen.

Kenniscentrum TAMA wil graag met u hierover in overleg gaan. Daarnaast kan Kenniscentrum Tama u helpen met trajecten van taal naar werk, waardoor een soepelere instroom naar de arbeidsmarkt mogelijk wordt gemaakt. Als u de mogelijkheden hieromtrent wil verkennen, nodigen wij u graag uit om te reageren via tama@tamaonline.nl. U kunt ook bellen naar 0653 673421.


  • KEURMERK
  • Keurmerk-blik-op-weg